En av de mest populära städerna i Sydostasien är HongKong. Staden är en lysande startpunkt för att utforska allt som Sydostasien har att erbjuda för privatresenärer på semester. Många som inte varit i staden kanske tycker att HongKong bara en ö, men det är det inte. I själva verket består HongKong av flera små öar där Hongkong Island är huvudön. Den andra stora ön/halvön är Kowloon som är vägen över till fastlandet.

Kowloon erbjuder många sevärdheter med många restauranger att välja och tillfredsställa din kulinariska aptit och nyfikenhet med. Hotell i Hong Kong finns det för alla budgetar, budget som lyx. Ja det är sant, Hong Kong är en dyr stad jämfört med resten av Asien. Precis som överallt annars, betalar du mindre får du ett mindre rum. Att hitta bra hotell i Hongkong är inte svårt. Prova du också.

De destrikt som utgör Kowloon är Jordan, Mongkok, Tsim Tha Tsui och Yau Ma Tei. Samtliga dessa är belägna bredvid varann och binds samman av Nathad Road. Det är lättenkelt att orientera sig här. Nathan Road är vad jag vill kalla "Ryggraden" av Kowloon. Rakt norr på Nathan road och du kommer till the New Territories (fastlandet är nära). Söderut och du når Hong Kongs hamn och sedan den viktigaste ön Hongkong Island.

Hongkong är en av de kinesiska städer som jag alltid gillar att rekommendera folk att besöka om de fruktar språkbarriären i övriga Asien. På grund av britternas tidigare styre kan många HongKongbor engelska rätt bra. Även om de kanske inte kan det helt flytande. Gatuskyltar och massa transport som bussar och tåg har tecken på engelska som gör dem till ett bra val för att ta sig runt staden med. Eftersom Hongkong ändå är hyfsat likt väst, jämfört med många andra städer i Asien, passar Hong Kong bra som ett första besök i regionen. Jag tror inte du blir besviken.

Hong Kong by night
På dagen säljs här alla möjliga typer av varor, allt från budget till lyx. Tar du dig norrut går varorna över till att endast vara billiga. Nathan Road sover inte, utan även på natten kan man här hitta många turister och lokalbefolkning som rör sig på gatorna. Många saker är öppna även vid den här tiden vad det gäller shopping. Hong Kong gör sig som bäst på natten och att vandra runt här är synnerligen trevligt. Rekommenderas.

Kowloon är fyllt av shopping distrikt. Ta er till Mongkok, gatan som är full med hippa sneakers- och kläd-butiker som inriktar sig till unga och modesinnade. Här finns även många butiker som säljer ny elektronik. Men akta dig för att köpa den där bärbara datorn som kan ha piratkopierad programvara. Var säker på att garantin även gäller i Sverige innan du köper något här. Det bästa sättet att ta sig runt i Hong Kong När det gäller att hitta hotell i Kowloon är det bäst att bo på den västra sidan av halvön. Det kan man i princip tacka MTR för som är ett väldigt bekvämt och praktiskt sätt att ta sig runt på. Det är verkligen det bästa sättet att ta runt på i Hong Kong. Så när du ser den röda och vita symbolen, vet du att du är nära en station.

Kartorna på stationerna är på engelska vilket gör att det är busenkelt. I högtalarna annonseras de olika stationerna på engelska. MTR går också genom en tågtunnel under Hongkongs hamn från Kowloon. Men det finns fortfarande färjor i drift på Star Ferry nära den sydöstra spetsen av Kowloon-halvön. Har du tid att ta färjan Star Ferry mellan Kowloon och Hong Kong Island så gör det. Ett besök i Hong Kong glömmer du aldrig!
Make a Free Website with Yola.